
پیشرفتهای ایران در حوزه کشاورزی
ایران، پیشتاز تولید ۱۹ محصول کشاورزی
ایران با تولید و صادرات محصولاتی همچون خاویار، پسته و زعفران، جایگاه ویژهای در بازار جهانی دارد. بر اساس آمار فائو، کشورمان در تولید ۱۹ محصول کشاورزی رتبه تکرقمی دارد و با افزایش ضریب نفوذ دانش در این بخش، میزان تولید محصولات کشاورزی از ۲۵ میلیون تن پیش از انقلاب به ۱۳۵ میلیون تن رسیده است.
ایران همواره در تولید و صادرات محصولات کشاورزی باکیفیت جایگاه ویژهای در جهان داشته است. محمودی – کارشناس اقتصادی – به صدا و سیما میگوید خاویار، پسته و زعفران از جمله محصولاتی هستند که نام ایران را در سطح بینالمللی مطرح کردهاند. ایران از نظر حجم و کیفیت تولید زبانزد است.
بر اساس آخرین آمارهای سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، رتبه ایران در تولید ۱۹ محصول کشاورزی تکرقمی است.
محصولات ایرانی به دلیل شرایط اقلیمی خاص کشور، از جمله تابش مناسب خورشید و دوره رشد طولانی، کیفیتی متفاوت و برتر نسبت به سایر نقاط دنیا دارند. خرما و عسل ایران نیز از جمله فرآوردههایی هستند که در سطح جهانی مورد توجه قرار گرفتهاند. در همین راستا، همکاریهای تجاری با کشورهای مختلف، از جمله چین، طی سالهای اخیر افزایش یافته است.

اکبر فتحی – معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی- میگوید این میزان افزایش تولید حاصل افزایش ضریب دانش به بخش کشاورزی بوده که میزان تولید کشاورزی پنج برابر شده است.
به گزارش زهرا سلیمانی خبرنگار نگرش اقتصادی به نقل از ایسنا، طبق سند دانشبنیان امنیت غذایی، این میزان تولید تا پایان سال ۱۴۱۱ به ۱۶۰ میلیون تن خواهد رسید..