ایران ظرفیت تبدیل شدن به قطب غذایی منطقه را دارد

قائم مقام سابق وزارت جهادکشاورزی گفت: با وجود چالش های فراوان، ایران ظرفیت و فرصت تبدیل شدن به قطب تولید غذایی منطقه را دارد.

علیرضا پیمان‌پاک در چهارمین نشست‌ از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «الزامات تبدیل ایران به هاب غذایی منطقه» که با همکاری اندیشکده اقتصاد مقاومتی که به میزبانی اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه برگزار شد، افزود: جایگاه جغرافیایی و ژئوپلتیک ایران در کنار جایگاه فنی اقتصادی آن، ظرفیت بالایی را برای تبدیل شدن به هاب غذایی نشان می‌دهد.

وی افزود: کشورهای آسیای میانه مثل قزاقستان ظرفیت بالایی در تولید غلات و محصولات غذایی دیگر دارند و از طرف دیگر کشورهایی مثل پاکستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس ظرفیت بالایی در واردات محصولات غذایی دارند؛ این ظرفیت باید هم از نظر ترانزیت و هم از نظر فرآوری محصولات غذایی مورد توجه قرار بگیرد.

قائم مقام سابق وزارت جهادکشاورزی اظهارداشت: در سال‌های اخیر بخش زیادی از ظرفیت صنایع غذایی کشور از جمله در تولید آرد و خوراک دام، بلا استفاده مانده که ظرفیت فنی ایران است و بدون نیاز به سرمایه‌گذاری جدید می‌تواند مورد بهره برداری قرار بگیرد.

وی تصریح کرد: ایران سه ظرفیت در تبدیل شدن به هاب غذایی دارد؛ اول بحث تزانزیت محصولات غذایی مختلف است.

پیمان پاک ادامه داد: ظرفیت دوم که در قانون و ساختار اقتصادی کشور به آن توجه نشده است، بحث صادرات مجدد است. ما می‌توانستیم از تحریم روسیه بهره ببریم و محصولات روسی را حتی به کشورهای اروپایی از جمله لهستان صادر کنیم ولی در ایران به دلیل مشکلات داخلی از آن محروم هستیم. نماینده وزارت کشاورزی فدراسیون روسیه در ایران گفت: مشکلات همیشه وجود دارد؛ توسعه کریدور شمال-جنوب هم با مشکلاتی مواجه است که باید برطرف شود. من معتقدم این پروژه باید با همکاری بخش خصوصی تکمیل شود.

ایران ظرفیت تبدیل شدن به قطب غذایی منطقه را دارد
ایران ظرفیت تبدیل شدن به قطب غذایی منطقه را دارد

به گزارش نگرش اقتصادی چهارمین نشست‌ از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «الزامات تبدیل ایران به هاب غذایی منطقه» با میزبانی اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه برگزار شد و در این نشست پیرامون راهبرد «تبدیل ایران به هاب غذایی منطقه» و اهداف و آثار این راهبرد پرداخته شد و کارشناسان و مسئولان درباره موانع و الزامات تبدیل شدن ایران به هاب غذایی در دو شاخه ترانزیت و فرآوری گفتگو کردند و نیازمندی‌ های هر دستگاه برای تحقق راهبرد «تبدیل ایران به هاب غذایی منطقه» مطرح شد.

دیدگاهتان را بنویسید