غنی‌سازی شیر طعم‌دار با عصاره لیپیدی میگو

غنی‌سازی شیر طعم‌دار با عصاره لیپیدی میگو

«ساخت و مشخصه‌یابی نانوحامل‌های هگزوزومی به‌منظور انکپسولاسیون عصاره لیپیدی میگو حاوی آستاگزانتین و ارزیابی پتانسیل آن جهت غنی‌سازی شیر طعم‌دار» رساله دکتری پژوهشگر ایرانی است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام گرفته است.«ساخت و مشخصه‌یابی نانوحامل‌های هگزوزومی به‌منظور انکپسولاسیون عصاره لیپیدی میگو حاوی آستاگزانتین و ارزیابی پتانسیل آن جهت غنی‌سازی شیر طعم‌دار» رساله دکتری فاطمه میرزایی کلایی است که با راهنمایی سید فخرالدین حسینی دانشیار دانشگاه تربیت مدرس انجام داده است.

میرزایی کلایی با مدرک دکتری تخصصی مهندسی فناوری شیلات فرآوری محصولات شیلاتی از دانشگاه تربیت مدرس درباره این طرح توضیح داد: صنایع غذایی، روند مثبتی به سمت توسعه محصولات غذایی غنی‌شده با ترکیبات زیست‌فعال نشان داده است و از همین‌رو تعدادی از محصولات غذایی فرا سودمند مانند مکمل‌های غذایی، غذاداروها و مواد افزودنی غذایی اکنون در بازار موجود هستند. در واقع، افزایش آگاهی و قابلیت اطمینان از محصولات زیست‌فعال، یک پایگاه مصرف‌کننده قوی برای بازار فراهم نموده است.

غنی‌سازی شیر طعم‌دار با عصاره لیپیدی میگو

به گزارش زهرا سلیمانی خبرنگار نگرش اقتصادی،وی افزود: امروزه، جوامع علمی و نیز مصرف‌کنندگان از سودمندی ترکیبات زیست‌فعال دریایی آگاه هستند. زیست‌کره دریایی که حدود ۷۱ درصد از سطح جهان را پوشش می‌دهد منبع غنی از مواد تقویت‌کننده سلامتی است. این مواد تعداد بی‌شماری از عملکردهای بیولوژیکی بالقوه مفید از جمله فعالیت‌های ضد اکسیدانی، ضد فشار خون، ضد دیابت، ضد چاقی، ضد آلزایمر، ضد فیبروتیک، محافظت از نور، تقویت خواب، کاهش‌دهنده چربی، ترمیم زخم و محافظت از پوست را نشان می‌دهند.این محقق گفت: مشخص شده است این مواد زائد منبعی از آستاگزانتین و همچنین اسیدهای چرب غیر اشباع و آلفاتوکوفرول هستند؛ لذا استفاده منطقی از محصولات جانبی میگو می‌تواند باعث ایجاد ارزش افزوده و کاهش آلودگی محیط زیست شود.

به گزارش زهرا سلیمانی خبرنگار نگرش اقتصادی به نقل از بنیاد ملی علم ایران (INSF)، وی در پایان خاطرنشان کرد: استخراج عصاره لیپیدی تغلیظ شده حاوی مقادیر بالای آستاگزانتین و اسیدهای چرب غیر اشباع از ضایعات میگو می‌تواند به‌عنوان یک جزء زیستی با کاربردهای غذادارویی مورد استفاده قرار گیرد. همچنین، نانوذرات هگزوزومی توانایی بهبود کارایی زیستی و خواص حسی عصاره لیپیدی میگو را دارا بوده و بنابراین می‌توانند جهت رسانش مؤثر این ترکیب مورد استفاده قرار گیرند.

دیدگاهتان را بنویسید