مدیرعامل اتحادیه عشایری: طرح پنج‌ساله تولید قراردادی گوشت پیشنهاد شد

مدیرعامل اتحادیه عشایری:

طرح پنج‌ساله تولید قراردادی گوشت پیشنهاد شد

 مدیرعامل اتحادیه تعاونی دامداران متحرک ایران گفت: طرح حفظ ذخایر ژنتیکی، بهبود کیفیت و افزایش تولید که در قالب برنامه‌ای پنج‌ساله آماده شده، علاوه بر افزایش ۱۰۰ هزار تنی تولید گوشت، صرفه‌جویی ارزی معادل ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار به همراه خواهد داشت. فضل خرم در گفت‌و‌گوىى با بیان این‌که طرح «حفظ ذخایر ژنتیکی، بهبود کیفیت و افزایش تولید»  بر اساس روال سال ۱۴۰۲ آماده شده است؛ اظهار کرد: پیشنهاد در قالب یک برنامه پنج‌ساله ارائه شده و در سال جاری با توجه به تأخیر در شروع، دوره اجرای آن از ۱۵ شهریور تا ۱۵ دی‌ماه پیش‌بینی شده است. مدیرعامل اتحادیه تعاونی دامداران متحرک ایران افزود: برای اجرای این طرح سالانه دو میلیون رأس دام در نظر گرفته شده و به ۲۸۵ هزار تن نهاده ترکیبی نیاز است که پس از تبدیل به خوراک در اختیار جامعه عشایری قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: اجرای این طرح به تولید ۱۵ هزار تن گوشت مازاد بر تولید عادی عشایر می‌انجامد؛ به عنوان مثال در این طرح دام‌های نارس که با وزن حدود ۴۰ کیلوگرم به بازار عرضه می‌شود؛ تا وزن ۵۵ کیلوگرم نگهداری شده که به افزایش تولید گوشت منتج خواهد شد.

خرم با اشاره به آثار اقتصادی این طرح گفت: در همین دوره کوتاه‌مدت، ۱۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار صرفه‌جویی در واردات گوشت و کاهش حداقل ۱۵هزارتن جو مصرف خوراک دام به ارزش ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار دلارمحقق شده و همچنین همزمان‌سازی فحلی دام موجب صرفه‌جویی ۲۰ میلیون و ۸۶۴ هزار دلاری دیگر خواهد شد که در مجموع در طول برنامه پنج‌ساله صرفه‌جویی ارزی این طرح جمعا به ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار می‌رسد.مدیرعامل اتحادیه عشایری:
طرح پنج‌ساله تولید قراردادی گوشت پیشنهاد شد

وی ادامه داد: هدف ما افزایش ۱۰۰ هزار تنی تولید گوشت و عرضه آن به بازار است که این میزان تولید نقش مهمی در کاهش وابستگی به واردات دارد. خرم با بیان این‌که اجرای همزمان‌سازی فحلی، درصد زایش میش‌ها را از ۷۰ درصد به ۱۰۰ درصد افزایش می‌دهد؛ گفت: این اقدام علاوه بر کاهش قیمت تمام‌شده، موجب افزایش سود عشایر و کاهش قیمت برای مصرف‌کننده خواهد شد.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی دامداران متحرک ایران  اظهار داشت: الزامات اجرای این طرح در کارگروه تنظیم بازار مطرح و مقرر شد با همکاری معاونت امور دام، سازمان امور عشایر، اتحادیه مرکزی و شرکت پشتیبانی، تفاهم‌نامه‌ای برای صدور مجوز اجرای طرح تنظیم گردد.

وی با تأکید بر این‌که با اجرای این برنامه و توسعه ان، دولت زمان عرضه تولیدات را خواهد دانست و بازار از نوسانات ناگهانی مصون می‌ماند؛ افزود: همچنین عشایر نیز اطمینان دارند تولیداتشان در بازه مشخص به بازار عرضه و شناسنامه‌دار می‌شود و در ادامه با برندینگ گوشت عشایری، مصرف‌کنندگان می‌توانند محصول بسته‌بندی‌شده را با اطلاعات دقیق منطقه و تولیدکننده خریداری کنند.

دیدگاهتان را بنویسید